SEMINEU DESCHIS vs INCHIS

 

De partea semineului deschis, atarna frumusetea focului liber, spectacol complet si sincer cu suflet si  muzica la pachet, in care te poti pierde  cu ganduri cu tot. Este semineul de poveste, de castel, care a traversat  oceanul si se regasete la televizor, arzand undeva pe fundal.

Dar… datorita aportului foarte mare de oxigen pe toata suprafata libera, semineul deschis este un mare consumator de lemne. Acest lucru il face cu o eficienta neglijabila de cca 25-30%, ceea ce inseamna ca arunca pe cos o cantitate foarte mare energie invelita in cenusi si gudroane reziduale. In plus necesita o atentie sporita la rostogolirea bustenilor partial arsi dincolo de gratarele de retentie,  la scanteile explozive, care se pot trata cu grilaje parascantei , insa cu pretul obturarii partiale a focului.

In concluzie: daca iubesti focul cu adevarat, il ierti de toate pacatele.

 

 

semineudeschis

 

 

De partea cealanta sta tehnica care a adus controlul asupra focului inchis in cel mai de sus punct al obedientei. Camere  etanse placate cu samota, deflectoare duble, trasee alambicate si perdele de aer proaspat livrat cu precizie prin intrari si iesiri controlate, temperaturi de ardere scandaloase. Si toate astea intamplandu-se partial la vedere, in spatele  unui soi de “geam” in fapt o vitro-ceramica transparenta, produsa doar in cateva colturi de lume. De cele mai multe ori energia generata , dincolo de circulatia controlata a 200C pe cos, se  stocheaza in rezervoare solide sau lichide, si/sau distribuie dirijat, sub forma unui flux de aer cald.

 

 

slide_4_2

 

 

Pentru ca lucrurile nu puteau fi lasate in alb si negru, s-a inventat compromisul fericit. Care imprumuta putin din avantajele  ambelor forme, apasand totusi putin pe valoarea implicata in proiect.

 

 

semineubifacial_2

 

 

 

CONTACT

SEMINEE ALTFEL
Sediu: Brasov
Str. Ioan Socec 12C

http://goo.gl/pAX2h4

Tel.: + 40 722 714 464
andi.ion@semineealtfel.ro